Сватбени покани на тема „Море“

юни 24, 2020

Снимкa: Alex Orange Photography / дизайн: Studio Dada

Красотата на морските брегове и пясъчните плажове са вълнуващ пейзаж за провеждане на сватбеното тържество за много младоженци. Ако сте избрали лятото за вашето събитие и романтиката на сватба под звездите на фона на необузданите морски вълни, то разполагате с неизчерпаем извор на вдъхновение за оформлението на вашите покани.

Снимка: Alex Orange Photography

Поканите често се раздават месеци преди събитието и са обещание за забавни мигове и приятни емоции. Морската тема е изключително богата на възможности за визуално оформление, а чрез него освен да зададете тона и цветовата гама на вашата сватба, ще размечтаете гостите си за топлите дни на лятото и предстоящото събитие.

Палитрата на морските покани е богата и хармонична, най-често в светлите тонове – бяло, нюанси на светло синьо, пясъчно и бледо жълто. Актуални са и по-ярките и тъмни цветове – от тюркоазено до дълбоко тъмно синьо в студената гама и коралово в топлата гама. Важна роля, независимо от визията играе и изборът на хартия и вид печат, които привнасят допълнително сетивно преживяване от цялата покана.

Ако държите на семпло и стилно излъчване, можете да заложите на комбинацията между красива хартия с ефектен печат или печат в един цвят. В съчетание с елегантен шрифт, такъв тип покана носи деликатния дух на морето, без да е натрапчива с визията си. Съчетайте поканата с красива, нестандартна опаковка и морски детайл за акцент.

Снимки: margoandbees.com / Alex Orange Photography, дизайн: Studio Dada / margoandbees.com

Снимка: Studio Dada

Ако път сте по-ексцентрични и обичате тъмните цветове, изберете покана от тъмен ефектен картон с ръчен, довършителен детайл – елемент в злато, например – така ще постигнете уникална визия за всяка отделна  бройка.

Снимки: Alex Orange Photography / дизайн: Studio Dada

По-абстрактен подход към оформлението е рисуването с акварел. Самата техника позволява свободни разливки на цветовете, а използването на акварелни петна за основа на поканата е артистичен и красив начин да загатнете темата. Особено в съчетание с калиграфски изписан текст, усещането от тази покана е много лично, а резултатът е наистина произведение на изкуството, с което ще впечатлите гостите си.

Снимки: happywedd.com / Alex Orange Photography, дизайн: Studio Dada

Използването на морски елементи (морски звезди, корали, миди) е друг вид творчески подход към визията, чрез който можете да се изразите по артистичен и оригинален начин. Дали да бъдат силуетни рисунки, загатнати с акварел, детайлно изрисувани илюстрации или реално вплетени в дизайна на поканата елементи, ще изберете вие.

Снимки: love4weddings.gr / minted.com / paperstudiobyc.com

Морската тема, както споменахме, е богата на възможности. Всички детайли по време на едно тържество – като започнем от поканите и стигнем до номерата за маси и подаръците за гости – са част от емоцията на празника. Оригиналните интерпретации на морски елементи и символи в украсата създават настроение и със сигурност ще оставят следа в съзнанието и спомените на гостите и домакините.

Снимка: Studio Dada