Плодове в сватбената украса? Защо не!

авг. 16, 2020

Снимка: Alex Orange Photography / Декорация: Studio Dada

Използването на плодове в сватбената украса е тенденция от няколко години. В много от сватбените декорации, които сме правили през годините, присъстват плодове и можем да кажем, че резултатът винаги е бил прекрасен и вълнуващ, както за нас, така и за младоженците и гостите. Работата с нетипични и различни елементи, каквито са плодовете, са този стимулиращ и вдъхновяващ творчески елемент, който може да придаде и специфичен характер на една украса.

Ето и някой подбрани от нас примери с плодове в украсата.

Плодове в композициите за маси

Плодовете могат да са онзи звънък акцент, превръщащ и най-стандартната на вид украса в запомняща се картина. Без значение дали ще са водещи в една композиция или ще присъстват деликатно, като акцент на масата, допълващи гамата на цветята или контрастиращи с нея, плодовете могат да придадат буквално вкус и аромат на вашата украса.

Със сложните си, преливащи нюанси, смокините, гроздето и нарът, внасят в украсата усещането за пищността и еклектиката на бохемския стил.

Снимкa: vladibalevski.com, декорация: Studio Dada / Снимкa: Alex Orange Photography, декорация: Studio Dada / Снимкa и декорация: Studio Dada

Снимка и декорация: Studio Dada

Меките цветове и нежната текстура на кайсиите и прасковите носят топлината и аромата на селска градина и са подходящи за сватби в „рустик“ стил; крушите и ябълките са красив акцент за така наречените „горски“ сватби с много зеленина или като свеж цветови акцент към сватбените цветя.

Снимки и декорации: 1. Studio Dada / 2. Studio Dada / 3. Studio Dada

Снимка и декорация: Studio Dada

Горските и цитрусовите плодове са вибрираща цветна експлозия сред цветята в украсата.

Снимки: weddingomania.com / Alex Orange Photography, декорация: Studio Dada / elegantwedding.ca

Разбира се, няма нищо задължително в тези насоки и ако сте решили да добавите ябълки във вашата „бохо“ украса или пък грозде в „рустик“ композициите, е въпрос на подход и желание.

Плодовете в булчинския букет и бутониерите

Присъствието на плодове сред цветята на булчинския букет ще ви накара да се почувствате като истинска богиня на плодородието! Внимателно трябва да се подбират здрави плодове и такива, които могат да се фиксират стабилно в букета, за да се избегне падането им. Не трябва също така да са прекалено тежки. Подходящи са грозде, мини нар, мини ананас, смокиня, малки ябълки, дори ягоди. Към по-меките и горски плодове трябва да се подходи внимателно, имайки предвид, че могат да изцапат дрехите.

Снимки и декорация на букетите: 1. Studio Dada / 2. Studio Dada / Снимка: Alex Orange Photography, бутониери: Studio Dada

Плодове към номерата за маси и картички с имена на гости

Ако не искате да добавяте плодове сред цветята, но държите те да присъстват в украсата, тогава можете да ги използвате като основа за поставяне на номер на маса или като детайл към имената на гостите ви. За да придадете по-декоративно излъчване, можете да ги изпръскате в златно или цвят, подхождащ на цялата украса.

Снимка: Младина Младенова, декорация: Studio Dada

Ако повърхността на самите плодове позволява, можете да изпишете номерата на масите или имената на гостите си директно върху нея или пък да добавите към плода интересна картичка с надпис. И двата подхода са запомнящи се и нестандартни и ще впечатлят гостите ви.

Снимка: bodasyweddings.com / Снимка: kehayov.com, декорация: Studio Dada / Снимка: Alex Orange Photography, декорация: Studio Dada

Детайли с плодове при кътове за снимки, табла за настаняване и други пространства

Обособените пространствата за снимки, мястото около ритуала, коктейните маси и таблото за настаняване, позволяват голяма свобода при украсяването. Там плодовете могат да участват като допълнение или да са водещи елементи в украсата.

Снимка: kehayov.com, декорация: Studio Dada

Снимки и декорация: Studio Dada

Независимо дали ще изберете нестандартен подход, добавяйки плодове (а защо не и зеленчуци:)) към вашата украса или ще заложите само на декорация с цветя, важното е резултатът да оправдае очакванията ви и да зарадва вас и гостите на сватбата ви.